Ünyede hafızlık merasimi

Merkez kuran kursunda eğitimini tamamlayan hafızlarımız yapılan görkemli bir törenle belgelerini aldılar.

Tarih  Tarih : 04 Eylül 2009, 08:19

İlçemizde hafızlığını tamamlayan 16 kur'an kursu öğrencimize yapılan görkemli törenle belgeleri verildi.

Ünye Müftülüğü'nce Halil Efendi Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende konuşan Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç, "16 hafızımız bizim geleceğimizdir. Din hizmetlerinin göz bebeği Kur'an kurslarıdır." dedi.

İl Müftüsü Veysel Çakı ise ciddi anlamda bir ahlaki dejenere ortamında yaşandığını belirterek, "Medeniyet geliştikçe, teknik geliştikçe, modernlik geliştikçe problemlerimiz de büyüyor. Her gün medyada vicdanımızı sızlatan haberler çoğalıyorsa, olumsuz gelişmeleri izliyorsak, şapkamızı önümüze eğip 'nerede yanlış yaptık' deyip şöyle bir düşünmemiz lazım." diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise din görevlilerine seslenerek, "Kur'an-ı Kerim'i okurken anlamını bilerek okuyalım. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de bize öğüt veren yerler, Allahü tealaya af dilediğimiz yerler vardır." şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün yaklaşık 1 saat süren konferansının ardından 16 hafıza belgeleri verildi.

Hafızlık merasimine Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ordu Müftüsü Veysel Çakı, Samsun Müftüsü Osman Şahin, Perşembe Müftüsü Şaban Sadan, Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Erhan Yetik, Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Hafızlık merasimi ile ilgili fotoğrafları, sitemizin 'foto galeri' bölümünden izleyebilirsiniz.

Bu habere toplam 5 yorum yazılmıştır.

biri [ 06 Ekim 2009, 22:17 ]
mevla kursumuzda okuyan ve talebe okutan hocalarımızı kursumuzu ayakta tutan sevgili ünye halkımızı hiçbir zaman eksik etmesin .vesile olanlardan müftülüğümüzden Allah razı olsun.
Hasan KUŞLU [ 08 Eylül 2009, 09:30 ]
Yüce mevlam bu hafız kızlarımızı yetiştiren, emek sarfeden meslekaşlarımı tbrik eder,başarılarının devamını dilerim.
ferman [ 21 Ağustos 2009, 11:30 ]
yüce rabbim bu hafızları yetiştirenlerden ve emek verenlarden razı olsun allah daim eylesin.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.