TEMMUZ AYI MUTAD TOPLANTISI YAPILDI.

Tarih  Tarih : 18 Temmuz 2012, 19:36

TEMMUZ AYI MUTAD TOPLANTISI YAPILDI.

Merkez Kız Kuran Kursunda saat 14:00'te Taşbaşı Camii İmam Hatibi Nuretin Doğancı'nın aşrı şerif okumasıyla başladı.Peşinden ilçe müftümüz Aydın YIĞMAN'IN başkanlığında yapılan toplantıda aşağıdaki konular görüşüldü.

1.Kuran Kurslarımızın ihtiyaçlarında kullanmak üzere Ramazan ayında yardım toplama ve cemaatin teşvikinin sağlanması hususunda Din Görevlilerimiz teşvik edildi.

2.Ramazan ayının ilk günü,(yani 20 Temmuz 2012)ve Kadir gecesinde Kuran Kurslarımız için yardım toplanması kararlaştırıldı.

3.Yaz kuran kursları öğreticilerinin ek 10 ek 11 ek 14 formlarını 20.07.2012 tariihine kadar Ünye Müftülüğüne vermeleri istendi.

4.02/09/2012 tarihinde yapılacak olan MBSTS'ye başvuru yapmak isteyenlerin başvurularını 16 Temmuz 2012 ile 06 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapmaları hususunda görevliler bilgilendirildi.

5.Tasdiklenmiş cami eşya teberrukat kayıt formunu almayanların müftülükten almaları istendi.

6."Kuran Surelerinin Kimliği" adlı kitabı almayanların müftülükten almaları tebliğ edildi.Önümüzdeki toplantıya kadar da ''Kuran surelerinin kimliği'' adlı kitabın 252.ci sayfasına kadar okunması istendi.

7.Her görevli bu ramazanda teravih namazı için bir program yapacak,örneğin beş gece başka bir camiyle yer değiştirilecektir.

8.Ünye Müftüsü Aydın Yığman'da dahil olmak üzere Saray Camiinde hatimle teravih namazı kıldırılacağı hususunda bilgilendirme yapıldı.

9.Hafızlığı iyi olanlar,hatimle namaz kıldırmak isteyenler müftülüğe müraccat edecekler ve belli günlerde hatimle namaz kıldıracaklardır.

10.İlçe merkezinde 5 camide(Toki Camii,Saray Camii,Garaj yeni Camii,Saraçlı Menteşe Camii,Kefeli Camii) saat 13:30'da bayanlar için bayan hocalar mukabele okuyacak ve vaaz edeceklerdir.

11.Müftümüz Aydın Yığman 27 Temmuz'da sona erecek olan 2. kur yaz Kur'an Kurslarına 3 Ağustos 2012'ye kadar devam edilmesi konusunda din görevlilerimize ricada bulundu.

Son olarak din görevlilerimiz istek ve görüşlerini paylaşarak toplantı sona erdi.