Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Kur'an Kurslarımız Arası Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Tarih  Tarih : 26 Mart 2014, 12:08

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Ünye Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarımız arasında 25 Mart 2014 günü Merkez Büyük Cami'de Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Ünye Müftümüz Aydın YIĞMAN, Ünye İlçe Vaizesi Özlem Kalyoncu ŞİRİN, formatör öğretici Süleyman ŞEMSEK, Kur’an Kursları öğreticileri ve kursiyerler katıldı.

Yarışmaya 18 yaş üstü bay,18 yaş üstü bayan, 18 yaş altı bay ve 18 yaş altı bayan olmak üzere 4 kategoride 30 Kur'an Kursundan 30 kursiyer katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Ünye Müftümüz Aydın YIĞMAN şunları söyledi:

Değerli kursiyerlerimiz!

’’Bugün Kur’an Kursları arası Kur’an-ı Kerimi Güze l Okuma yarışmamızın ilk etabını gerçekleştirmiş olacağız. Bizim gözümüzde yarışmaya katılan tüm kursiyerlerimiz Allah'ın izniyle birinci ama bir de bizi Ünye Müftülüğü olarak İl'de temsil edecek, bizim gururumuz olacak kardeşlerimizi burada tespit etmeye çalışacağız.

Hayatımızda her zaman bir imtihan, bir yarışma var. Hayatımız hep koşuşturmayla geçiyor. Yarışmalara katılıyoruz, imtihanlara katılıyoruz. İşte katıldığımız en güzel yarışmalardan bir tanesi de Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerimi okuma yarışması olacak. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Herkesin dünyevileştiği, gününü gün ettiği bir dünyada sizler camilerimize gelerek, Kur’an kurslarımıza gelerek dini mübin-i İslam’ı, ahlakı Muhammedi'yi öğrenme çaba ve gayreti içerisindesiniz. Bu münasebetle hepinizi tebrik ediyorum. Allah her amelinize karşı bire ondan bire yetmişe, bire yedi yüze kadar sevap yazsın. Rabbim Kur’an muhabbetinizi, Kur’an sevginizi daim eylesin’’dedi.

Düzenlenen Kur-an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye girenler şöyle oldu: “18 yaş ütü bayanlar; Yüzüncü Yıl Kız Kuran Kursu Kübra Topçu birinci, Merkez Kız Kuran Kursu Ruşen Yılmaz ikinci, Garaj Camii Kuran Kursu Mürşide Sobi üçüncü oldu. 18 yaş altı bayanlarda 1. Merkez Kız Kuran Kursu Yeliz Topçu; 18 yaş üstü erkeklerde 1. İpekyolu Erkek Kuran Kursu Niyazi Yılmaz; 18 yaş altı erkeklerde Merkez Erkek Kuran Kursu Ahmet Şenol birinci, Merkez Erkek Kuran Kursu Anıl Mantar ikinci oldu.

Yarışmada birinci olanlar Ordu Müftülüğü’nün 21-22 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği Güzel Kuran’ı Kerim Okuma Yarışması il finalinde Ünye’yi de temsil edecek.

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini ise Ünye Müftümüz Aydın YIĞMAN verdi.