Merkez Kız Kur'an Kursu Öğrencileri Hz Peygamber'in Doğumunu Piyes İle Anlattılar

Ünye Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursunda öğrenci, öğretici ve bayan vatandaşlarında katıldığı bir program gerçekleştirildi.

Kategori  Kategori : Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri
Tarih  Tarih : 02 Nisan 2014, 10:06

Ünye Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencilerine Kur’an eğitiminin yanı sıra  sosyal,  geniş kapsamlı etkinlik ve uygulamaların yanında öğrencilerin eğitim aldığı kurs döneminde sosyallikten kopmamaları amacıyla, öğrencilerin psikolojik ve sosyal kişiliklerinin de gelişmesi açısından sık sık etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda Ünye Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur’an Kursunda öğrenci, öğretici ve bayan vatandaşlarında katıldığı bir program gerçekleştirildi.

Program,  Kur’an Kursu Öğreticisi Kamile Uygur ‘un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Merkez Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Ayşe Ateş’in  yapmış olduğu açılış ve selamlama konuşmasının ardından  Ünye İlçe Vaizesi Özlem Kalyoncu Şirin, günün anlam ve önemini ifade eden, Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru konulu  konuşma yaptı. Şirin konuşmasında: “İnsan, Rabbimizin başka varlıklara vermediği özelliklerle yaratmış olduğu bir varlıktır. Dili, dini, rengi, cinsiyeti, sosyal statüsü, ekonomik durumu ne olursa olsun herkes kuldur ve o kulun Rabbi Allah-u teâladır. Bu sebeple İslam literatüründe insan hakları, “kul hakkı” olarak tabir edilmiştir. Kulun hakkına saygı göstermeyen o kulun Rabbine saygısızlık etmiş olur. Davranışları kendisini onurlandırmayan kimseyi haricî hiçbir aidiyet onurlandıramaz. İnsan bizatihi değerli ve onurlu bir varlıktır. Efendimizin (sas) nazarında onun siyahı da değerlidir beyazı da; fakiri de onurludur, hizmetçisi de İnsanlık, onurunu ancak Kur’an’a, O’nun emir ve yasaklarına, Hz. Peygambere Kulak verdiği sürece koruyabilir. Hz. Peygamberimizin hayatında insanlık onuruyla ilgili birçok örneği anlatan Şirin; İnsanın itibarının düşmesinin de yücelmesinin de kendi ellerinde olduğunu bu yüzden onurumuza yakışır davranışlarda bulunmamız gerektiğini ifade etti.

Program,  kurs öğrencilerimizin şiir dinletileri, ezgi ve ilahi sunumuyla devam etti. Programda en dikkat çeken kısım ise peygamberimizin dünyayı şereflendirmesini konulu alan piyes oldu. Öğrenciler Hz Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini piyes gösterisi ile anlatmaya çalıştırlar. Piyes, programa katılanlardan büyük beğeni topladı.

Program,  hafızlarımızın taç giymelerinin ardından Kurs Öğreticimiz Fatma Taşkın’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri