Bayanlara Yönelik Mevlit Kandili Programı Düzenlendi

Ünye Müftülüğü Tarfından Bayanlara Yönelik Mevlit Kandili Programı Düzenlendi

Kategori  Kategori : Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri
Tarih  Tarih : 02 Nisan 2014, 10:49

Mevlit Kandili münasebetiyle Ünye Müftülüğümüz tarafından Çınarlık Merkez Kız Kuran kursunda bayanlara yönelik kandil programı gerçekleştirildi.

Çınarlık Merkez Kız Kuran Kursunda yapılan programa halkın ilgisi çok yoğundu.

Program Kuran kursu öğreticimiz Ayşe ATEŞ’in Kur’anı kerim tilavetiyle başlarken Kur’an kursu öğreticimiz Ayşe Kırçal ÖZTÜRK’ün ‘’Şemail’’ adlı natı okuması ile programda duygu dolu anlar yaşandı.

Ardından İlçe Vaizemiz Özlem Kalyoncu ŞİRİN’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada: Peygamber efendimizin sahip olduğu yüce ahlaka talip olmak onun yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayata geçirmek gibi konulardan bahseden hocamız peygamber efendimizin gündelik yaşantısından da örnekler verdi.

Akabinde Kur’an kursu öğreticimiz Fatıma KAHRAMAN’ın hazırlayıp sunduğu Rasülullah’a Aşk ile Bağlı olan Sahabi efendilerimizin muhabbet çağlayanını günümüze taşıyan slayt gösterisi ve şiir ile devam etti.

Kur’an kursu öğreticimiz Feyza Zeynep ŞENGÜL’ün ney dinletisi ise dinleyenleri duygulandırdı.

Bayanlar tarafında yoğun ilgi gösterilen program Kur’an kursu öğreticilerimiz Zeynep MEHEL, Zübeyde YILIDIZ ve Dilek KÖSEOĞLU Hocalarımızın def ve ney eşliğinde söyledikleri gönülleri titreten ilahileri ile ve halka sorulan kısa sorular ile program devam etti.

Program Kur’an kursu öğrencimiz Nurşen KOLCU’nun okumuş olduğu kısa sureler ile Kur’an kursu öğreticimiz Fatma TAŞKIN’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri